donderdag



Seasonally dry tropical forests : ecology and conservation


Prolonged seasonal drought affects most of the tropics, including vast areas presently or recently dominated by 'dry forests'. These forests have received scant attention, despite the fact that humans have used and changed them more than rain forests. This volume reviews the available information, often making contrasts with wetter forests. The world's dry forest heterogeneity of structure and function is shown regionally. In the neotropics, biogeographic patterns differ from those of wet forests, as does the spectrum of plant life-forms in terms of structure, physiology, phenology and reproduction. Biomass distribution, nutrient cycling, below-ground dynamics and nitrogen gas emission are also reviewed. Exploitation schemes are surveyed, and examples are given of non-timber product economies. It is hoped that this review will stimulate research leading to more conservative and productive management of dry forests.


Availability

Amsterdamse pleinen


Een ode aan het plein is het boek Amsterdamse pleinen, van Bob Witman en Hilde de Haan. Twee architectuurjournalisten die een historische en architectonische verkenning schreven van de open ruimte in de hoofdstad. Het plein vormt cruciale ademruimte voor de stad – zeker nu zij steeds meer verdicht en complexer wordt. De pleinen zijn gefotografeerd door Jeroen Musch. Deze historische schets van de ontwikkeling van het plein, maar ook zes toekomstscenario’s voor pleinen in de stad is mogelijk gemaakt door woningbouwcorporatie Stadgenoot.

Beschikbaarheid

Netwerken werkt : op weg naar de baan die je wilt



Netwerken is niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is te leren. 'Netwerken werkt' geeft daarvoor de nodige handvatten.

Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laten Rob van Eeden en Els Nijssen u het antwoord vinden op vragen als:
- Wat wil ik bereiken met netwerken?
- Hoe schrijft ik een goed resumé?
- Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?

'Netwerken werkt' behoort tot een serie boeken van Volkskrant Banen en Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze boeken zijn actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die de lezer eigen keuzes laat maken.


Beschikbaarheid

Wegwijzer Waterwet


De 'Wegwijzer Waterwet' behandelt de hoofdlijnen van de voor de uitvoeringspraktijk belangrijke Waterwet. Dit boekje is een handige gids voor overheden, bedrijfsleven, adviseurs en burgers, die bij het integraal waterbeheer zijn betrokken. De Wegwijzer biedt de lezer veel nuttige informatie over achtergrond, doel en instrumenten van de Waterwet en bevordert zo een succesvolle uitvoering van de wet in de praktijk. De Wegwijzer is opgesteld door medewerk(st)ers van Rijk, provincies en waterschappen, die in de praktijk nauw bij de voorbereiding en totstandkoming van de Waterwet betrokken zijn geweest.

Beschikbaarheid

Waterschapsalmanak

De Waterschapsalmanak biedt jaarlijks een compleet, geactualiseerd overzicht van alle waterschappen.


Compleet en actueel overzicht van alle waterschappen, bevat de contactgegevens van alle relevante bestuurders en beleidsmakers, unieke kaarten per waterschap en de overzichtelijke Waterschapskaart van Nederland, eenvoudig zoeken van Waterschappen op alfabet, per provincie en per gemeente en relevante contactgegevens van Ministeries, Provincies, Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen.


Beschikbaarheid

Vaste planten in openbaar groen : voor functionele en onderhoudsvriendelijke toepassingen

De brochure “Vaste planten in openbaar groen” is bedoeld voor iedereen met een interesse in het werken met functionele, onderhoudsvriendelijke vaste planten in het openbaar groen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgetest en nieuwe beheermethoden ontwikkeld, waardoor de dure reputatie van vaste planten achterhaald is.

De brochure gaat in op plantenkeus, toepassingen, ontwerp, aanleg, onderhoud, financiën en organisatorische zaken.


Beschikbaar of online via PDF http://www.degroenestad.nl/cgi-bin/neosense.exe/brochure_vaste_planten.pdf




Beschikbaarheid

Groen Loont! : over maatschappelijke en economische baten van stedelijk groen


Veel gemeenten zien zich op dit moment genoodzaakt te bezuinigen en het openbaar groen wordt daarbij niet ontzien. Als reactie op deze plannen, zijn enkele partijen die het groen omarmen de campagne Groen Loont gestart. Met dit initiatief willen ze gemeenten, provincies, de landelijke overheid, de bouwsector, woningbouwcoöperaties, boomkwekers en groenvoorzieners/hoveniers informeren over de economische waarde van het groen.



Beschikbaarheid of fulltext PDF via http://www.degroenestad.nl/cgi-bin/neosense.exe/groene_stad-wwwl.pdf